torstai 19. helmikuuta 2015

Kassi kaupanpäälle

Kasseja tarvitaan aina. Isoja Ikean kestokasseja, kauniita paperisia lahjakasseja, pieneen taittuvia kangaskasseja, verkkokasseja... Muovikassejakin tarvitaan ehkä johonkin...
Muovikasseja en osta periaatteessakaan - eikä tarvitsekaan, kun jemmoissa on hyvä kokoelma kunnollisia kauppakasseja. Roskiskäyttöön tarvittavat muutamat käytetyt muovipussit aina jotain kautta kulkeutuvat huusholliin. 

Vinkkinä niistä muista kuin muovikasseista sen verran, että tarpeellinen kokoelma niitä kertyy yksinkertaisimmin pyytämällä. Kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa on asiakasystävällinen tapa pakata ostetut tuotteet kierrätyspussiin. Jos olet kassalla suu supussa, tavarat heilahtavat automaattisesti muovikassiin. Ryppyisen käytetty, kulmakaupan logolla varustettu muovipussi on esteettisesti ehkä se pahin vaihtoehto käsivarrelle roikkumaan...

Voit myös kassatilanteessa pyytää pakkauskassiksi kankaisen, paperisen tai kestokassin. Itse perustelen pyynnön sillä, etten käytä muovikassia periaatteesta muutenkaan. Vuosien kirppiskokemuksella voin sanoa, että kassinvaihtopyyntöön on aina suhtauduttu positiivisesti ja ymmärtäen. Kassijemmoista on löytynyt sen perusruttuisen muovikassin tilalle lähes poikkeuksetta parempi - siis paljon parempi vaihtoehto. Usein myyjät oikein innostuvat aiheesta ja etsimällä etsivät sen kauneimman :)

Isot Ikean ja Pirkka kestokassit palvelevat säilytyksessä - ja koska niitä on nyt jo yllinkyllin, aion kokeilla pussiperunan viljelyä.


Pieniä kangaskasseja tarvitaan aina varakassiksi pikkuostoksille - kulkevat nätisti pieneen viikattuna käsilaukussa. Ja sekin näissä puolustaa paikkaansa, että mainosteksti on jotain muuta kuin se perus-siwa.


Toisinaan tärppää :) Kaupanpäällekasseista olen kerännyt hyvän kokoelman tukevia kankaisia kauppakasseja. Ovat aina valmiina tuulikaapin lootassa - ja jokunen peräkontissakin. Suosikkini on vanha Marimekon kassi.




Paperisia lahjakasseja - niitäkin on hyvä olla jokunen varalla.


Ja se minun heikkous - "hienot" paperikassit... En tiedä, mikä niissä kiehtoo, mutta aika hulppea kasa on vuosien mittaan karttunut komeron hyllylle. Osassa miellyttää kuva - toisissa vain upea materiaali ja kauniit nauha- tai narukahvat, joissain väri... Odotan, että joku päivä ajatus vielä selkenee niidenkin osalta ja keksin ehkä sen täydellisen DIY-sisustusjutun, jolla hyödyntää ne kauneimmat :)



Tällä taktiikalla kasseja kertyy aika äkkiä ylimääräisiäkin. Sekään ei ole ongelma - säästää itsellään ne tarpeelliset - tai muuten vaan parhaat ja mieluisimmat ja vie loput takaisin kiertoon kirppisreissulla.

Alkuviikko meni minulle harvinaisissa merkeissä - iski ihan oikea flunssa. Kolme päivää meni puolisumussa, mutta nyt taas alkaa elämä voittaa. Kuntosalista pidän nyt suosiolla viikon tauon, mutta ensi viikolla taas täyttä höyryä...
Tänään ajelen hakemaan tyttäriä hiihtolomille - koko lauma taas kasassa ensi viikon - ihanaa :)
Mukavaa tulevaa lomaviikkoa teillekin - hienoa ulkoilusäätäkin luvassa :)

10 kommenttia:

  1. Täällä toinen noiden hienojen kassien kerääjä. En minäkään osaa sanoa miksi ne kiehtovat, mutta kyllä niitä vaan on säästetty yks jos toinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Satu :)
      Onneksi säilytys ei vaadi suuria tiloja - yhdelle hyllylle saa pakattua satoja :)

      Poista
  2. Ihana postaus. Olen kestokassien käyttäjä ja tykkään myös itse näperrellä paperisia lahjapussukoita ja kasseja. Oikein harmittaa, kun joskus on pakko ottaa se muovipussi. Pirteää lomaviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos viestistä :)
      Arvaat vaan sen pähkäilyn määrää, kun kauppareissulta uupuu kassi - tai loppuvat kesken... Lidlistä saa toisinaan pahvilaatikkoja, ja jos ei, niin sitten kädet ja taskut täyteen nyssyköitä... Muistan joulualessa kun oli kukkia kymmenen senttiä kappale, mutten voinut ostaa enempi kuin mitä mukana olevaan kassiin mahtui. Ei periaatteessa antanut luonto periksi ostaa niille muovikassia - tai mitään muutakaan :D

      Kauppiasystävän mukaan muovikassi on yksi kaupan parhaita tuotteita - kate on kohdillaan ja melkein jokainen ostaa yhden jos toisenkin...

      Poista
  3. Täälläkin yksi kassialma ilmoittautuu! Ruokakauppaan mennessä nappaan mukaan pajukorin, jonka pohjalla lojuu verkkokassi ja tehyn kangaskassi. Joskus joutuu tyytymään kestokassiin jos kissa on tehnyt pesän koppaan �� Ja hei, tuota pussiperunaa kokeilen minäkin!
    Kiitos vielä tomskunsiemenistä, perille tuli.
    T. Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)
      Pussiperunasta olen nähnyt tähän saakka vaan kuvia - näyttää ihan tuottoisalta touhulta. Ja sitäkin mietin, että siitä ei pääsisi ruttotartuntaa normipenkkiin? Viime kesänä kun eka kertaa minulla perunarutto levisi tomaatteihin - kyllä ärsytti viedä kottikärrykaupalla tomaatteja kompostiin :/

      Poista
  4. Mä haluaisin aina muistaa ottaa kauppaan kassin, mutta valitettavasti monesti ne unohtuu. Onneksi muovipussit voi hyödyntää roskapusseina.

    On muuten peräkkäin kolmas blogi jossa kerrotaan flunssasta! Aika sairaita me ollaan, nimittäin sama vika rahikaisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija :)
      En ole moneen vuoteen tälläistä sitkeää flunssaa kokenut... Vieläkin on vähän puolikuntoinen olo - enkä malta pysyä salilta pois - sekään ei tietty asiaa auta...

      Voimia sinulle kun kannat muutakin murhetta nyt :)

      Poista
  5. Hauska juttu! En ole koskaan kuullut/tullut ajatelleeksi, että saisi kankaisen kassin kaupanpäällisiksi. Hienoa, jos näin on. Noita nättejä paperisia lahjakasseja minäkin säästelen, mutta käytän myös aina tarpeen tullen.

    Muovisen kestokassin sijaan (joita toki minullakin on) tykkään punotuista niinikasseista. Ja harkitsen nyt oikein kunnon pajukorin hankkimista...

    Satuin muuten juuri kirjoittamaan ranskalaisista torikasseista ja kauppakärryistä, muovipussikimaran sijaan torillakin suositaan nykyään kestävää ja perinteistä :)

    VastaaPoista