lauantai 11. helmikuuta 2012

Keräilyä

Eihän siihen mitään järkiperäistä syytä tarvita... Ja ne "järjellä" mietityt keräilykohteet eivät taida irrota kirppareilta 0.20€ kappalehintaan.

Esittelyssä yksi oma keräilykohteeni :) Kuvaan ne nyt teille koskapa Saariston kasvattikin kertoi tällaisen ex tempore kirpparilta hankkineensa vaikka oikein fiksulta naiselta muuten vaikuttaakin :D
Ja aivan kuten hänkin, ensimmäisen kappaleeni ostin kirpparilta. Ja miksi... Se vaan näytti niin hauskalta ja maksoikin vain 20 centtiä... Sisältä ötökät ovat jonkinsortin superlonia, pinta on lyhyttä karvanukkaa.

Nyt sille ensimmäiselle urpolle on sitten kertynyt kunnioitettavan kokoinen jengi ympärille. (Pääasiassa kirppareita kierteleviltä siskoiltani.)
Ja minä tutkin Kodin Anttilan alelehtistä jossa Elfa-säilytyskoreja -20% ja olisi se 20€ lisäalekuponkikin vielä lompakossa... Taas tarvittaisiin lisää säilytystilaa...

Mitenkään aktiivisesti en siis kerää näitäkään. Jos joskus harvoin on vastaan tullut niin vain ja ainoastaan siinä tapauksessa pääsee meille. En metsästä näitä ebay:n tai huutiksen tai muunkaan foorumin sivuilta.
Näitä ei ole sijoitettu lasivitriiniin, majailevat kellarin Elfa-laatikoissa ja näillä saa leikkiä :)

Ymmärtääkseni ovat jotain 70-luvun venäläisiä (sen aikaisen Neuvostoliiton) leluja tai matkamuistoja?






Muutama oma suosikki






Mitäs te lukijat keräilette? Vielä jotain joutavampaa kuin nämä?

26 kommenttia:

  1. Anteeks nyt vaan, mutta räkätän täällä ihan vedet silmissä. Onneks ei ole kukaan näkemässä 8) Aivan mahtavaa... Urpo on ehkä paras nimitys näille ever! :D Mä osaan kuvitella kuinka henkevää katseiden vaihtoa teillä välillä on keskenänne.

    VastaaPoista
  2. Voi miten söpöisiä, näyttävät kyllä kovasti venäläistyylisiltä. Ihme, että näitä on niin paljon liikkeellä. Urpo on kyllä hauska nimi :D. Onko näillä jotain tuotenimeä?

    VastaaPoista
  3. Hellanlettas, ihania! Ihan niinkuin jokaisella olisi oma luonne ja mieliala. Ei kuule ole yhtään vaarallinen keräilykohde, päinvastoin aika terapeuttinen.

    Minä kerään huiveja, olen kerännyt muutaman vuosikymmenen ja arvaa että niitä on hyllyt väärällään. Olisi kannattanut valita joku vähän vähemmän tilaa vievä kohde.

    VastaaPoista
  4. Mä en kerää mitään. Oon ennemminkin sellanen "turhat roinat pois nurkista"-tyyppi. Tai no ehkä mun intohimojen kohteita on kaapit. Tai tuolit. Tai roikkuvat tuikkulyhdyt. Mut niitä ei oikeestaan määräänsä enempää tänne mahdu.. ja niistäkin liiat joutuu kadotuslistalle. Oon vissiin aika tylsä... =)

    Ei kun nyt mää keksin. Keräänhän mä jotain: lasipurkkeja. Niiden keräilyssä ei oikein oo mitään järkeä, kai. Paitsi että ne on kyllä melkein kaikki käytössä.. sillipurkit saa uuden elämän teepurkkeina ja silleen.

    No joka tapauksessa mä en kestä ylimääräistä tavaraa, meinasin sanoa krääsää mut jätän nyt sanomatta.. =D (oho sanoin sittenkin..)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania. Meillä oli isän vanhemmilla muutama tuollainen saman tapainen kun oin pieni, mihinhän ne on nykypäivänä joutuneet.

    Minä keräilen, jaa, varmaan voisi sanoa kirjoja ja kenkiä. Koska kumpiakin on huimat määrät. Samoin lohikäärmepatsaita sekä ehkä jännimpänä: Sellaisia pieniä kosmetiikka testereitä. En koskaan käytä niitä vaikka aina vannon ottavani niitä matkoille mukaan niin unohdan ne kotiin, joten niitä sitten on täällä aika määrä. Onneksi menevät pieneen tilaan.

    VastaaPoista
  6. Ennen keräsin: koukkunaulakkoja, Bukowskin Nalleja, tuikkukippoja, sisustustyynyjä,liinoja, astioita,vanhoja rahoja, yms.
    Nykyään en kerää mitään.En niin mitään.
    Olenkin vähentänyt reilusti tavaraa kirppareille, antanut pojalle & miniälle jne.
    Juuri eilen mietin ettei kotiin kaivata muuta kuin olkkarin lamppu, hankinnat mitä on tehty ovat ajattomia sinällään.
    Nykyisin en kestä kauheasti jos on kaikkea esillä.Siiovaminen on paljon helpompaa mitä vähemmän on tavaraa:D

    VastaaPoista
  7. Hei Saariston kasvatti :)
    Saa minulle ja kirjallisille tuotoksilleni nauraa, se on ihan ymmärrettävä tilanne...
    Niinpä, tuntuu niin mukavalta välillä kohdata älykäs katse, peilistä se puuttuu :D

    VastaaPoista
  8. Hei Pauska :)
    Kiitos, olet minun ja Saariston kasvatin jälkeen kolmas ihminen joka osaa näitä superloni-pehmo-matkamuisto-venäläinen-eläin-keräilykohteita arvostaa.
    Sinulla täytyy olla ihan yhtä hyvä maku ja arvostelukyky kuin meilläkin :D
    Kuten sanoin, en ole missään muualla tähän mennessä näihin törmännyt kuin kirpputorilla ja omassa kellarissa (Nyt sitten yksi Saariston kasvatin kirjahyllyssä?). Ei enempää tietoa aiheesta vaikka yritin joskus itsekin googlettaa...

    VastaaPoista
  9. Hei Anonyymi ja kiitos :)
    Taas löytyi yksi joka ymmärtää :)

    VastaaPoista
  10. Hei Heli :)
    No en minäkään kestä ylimääräistä tavaraa, siksi vienkin ne tuonne kellariin Elfa-laatikoihin :)

    Lasipurkit on erittäinkin hyvä ja tarpeellinen keräilykohde. Niin minäkin, pesen kuuliaisesti astianpesukoneessa kaikki (ne tosi vähät) lasipurkit mitä meille päätyy. Arvaa vaan miten riipii hermoa kun joku oikein kauniinmallinen purkki ja etiketti-PRKL ei lähde sillä kirveelläkään... Tai sillä ehkä lähtisi, mutta kansi-raukka sitten orpona purkkia sen kyydin jäljiltä kaipaisi...

    VastaaPoista
  11. Mulla just nyt likoaa tuolla yks sellanen prkleen tiukkaliimainen hillopurkki.. on jo pari päivää lionnut, mutta vieläkään ei liima luovuta. Onneks en mäkään vielä luovuta... =D

    VastaaPoista
  12. Hei Dahlia :)
    No nythän selvisi sekin arvoitus, täällähän ne ovat, minun kellarissa ne isovanhempiesi Itänaapuri-reissujen matkamuistot :D

    Kirjoja minäkin, lohikäärmepatsaat niitä en... Norsuja kyllä jokusen ja kilpikonnia ja muurahaisia...

    Testereitä tottakai. Cittarin kosmetiikkahylly aina tarkistettava. Viime aikoina ollut hyvin Lumene-näytteitä ja kolme lasta mukana (1kpl/asiakas) :D

    VastaaPoista
  13. Hei Lennu :)
    Lähes kaikki mainitsemasi kuulostavat ihan tutuilta :)

    Niillä kotoa pois muuttavilla lapsilla ja miniöillä itsekin aina puolustelen hankintojani: Halpa & hyvä & joku joskus tarvii :)

    VastaaPoista
  14. Hei taasen Heli :)
    Ja kerro joskus miten kävi titaanien taistelussa: PRKL:een tiukkaliimanenpurkki vs. PRKL:leen sinnikäs liottaja-karhunkieli-raaputusveitsi Heli :D

    VastaaPoista
  15. Hei. Luin keräilykohteesta. Ne ovat aivan ihania. Näitä "leluja" teki tehdas nimeltään "Polümer" Tallinnassa lähempänä 80 lukua. Olivat suosittuja ja haluttuja. Tämä kumimainen koostumus kuivuessa rapistu ja uutta ei enää tuotetta. Tehtaan logo löytyy enää kultuuritehtaan toimialalta. Aivan upea että keräilet, tsemppia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista :)

      Nyt sitten selvisi sekin - näiden historia - kiitos tiedosta :)
      Viime jouluna sain taas muutaman ahkerilta kirppistontuilta joululahjaksi. Aka harvoin näihin enää vaan törmää - itse en löytänyt yhtäkään viime vuoden aikaan. En mitenkään aktiivikeräilijä ole - eli en ole näitä nettikaupoista etsinyt. Kirpparilta ja kierrätyskeskuksista löytyneet kaiki - halvimmillaan 0.20€ hintaan.

      Ovat kyllä iloisia ja kauniita leluja. Ehkä joskus vielä saan laitettua ne johonkin esille :)

      Poista
    2. Joo, nuo ovat Neuvostoliiton aikoina Virossa tuotettuja leluja, ovat hyvin ilmeikkäitä ja hauskoja. Itsellänikin noita on. Ne vain alkavat käydä yhä harvinaisemmiksi kirpputoreilla ja vanhan tavaran kaupoissa. Itse kerään Cheburashkoja, se on tuo isokorvainen ja silmäinen ruskea otus (kuvissa Miska-karhun ja tontun välissä) joita sinulla näyttää olevan ainakin pari kappaletta. Suomeksi hahmo on Muksis ja se esiintyy alunperin Eduard Uspenskin Krokotiili Gena -kirjoissa. 70-luvulla siitä tehtiin nukkeanimaatio josta hahmon vakiintunut ulkonäkö on peräisin. Youtubesta löytyy ko. animaatiot, ovat aivan ihania, Cheburashkan hahmo on niissä todella hellyttävä. Minulla on yksi tuollainen polymeeri-Cheburashka ja erilaisia muita, sekä vanhoja että uusia (Cheburashka-leluja tehdään edelleen monenlaisia ja muutakin hahmoon liittyvää tavaraa).

      Upea kokoelma sinulla!

      Poista
    3. Kiitos tästä :) Tällaista tietoa en ole löytänyt netistäkään koskaan - ehkä en vain osaa etsiä. Tänään muuten avattiin Suomen Lelumuseon tämän vuoden näyttely, ja siellä majailee minunkin kokoelmani koko tulevan vuoden :) En päässyt avajaisiin, mutta täytyy käydä tutustumassa näyttelyyn joskus kesän aikaan. Teemana on leikkikaluaarteita itänaapurista.

      Poista
    4. Hienoa että kokoelmasi on päässyt näyttelyyn! Aion itsekin mennä sen katsomaan, todella mielenkiintoinen näyttely. Itse olen otukseni ostanut lähinnä Ebaysta ja Etsysta, Suomessa ei näitä ole paljon tullut vastaan. Itseasiassa muutama päivä sitten löysin kirpputorilta useamman Miska-karhun ja pakkohan ne oli ostaa. Mutta tätä lukuunottamatta en ole näitä leluja paljon Suomesta löytänyt. Cheburashka on meillä melko tuntematon leluna, kirjoista sen Muksiksena moni suomalainenkin muistaa. Venäläisille taas Cheburashka on sellainen juttu jonka kaikki muistavat omasta lapsuudestaan, ja se esiintyy lelujen lisäksi vaikka missä esineissä.

      Poista
    5. Oho - monta Miskaa kerralla! Oliko hinnoiteltu pilviin vai irtosiko kirppishinnalla?
      Minä olen maksanut kalleimmasta 4€ - oli muuten juuri tuo Cheburashka. Siinä on jotain hellyttävää - pakko olla, kun minultakin irrotti neljä egeä :)
      Onko sinulla kuvia kokoelmastasi? Laitatko linkkiä? Kiva olisi liittää kuva tähän juttuunkin.

      Poista
    6. Heidin kommentti - kopsasin sähköpostista kun onnistuin hävittämään alkuperäisen blogista :)

      "Miskat olivat hinnoiltaan viidestä eurosta kahteenkymppiin, löysin yhden pienen muovisen, yhden kumisen vinkulelun ja kaksi polymeeriotusta, ison ja pienen. Yhden Miskan olen löytänyt Tallinnasta. Näitä polymeerileluja minulla ei siis vielä ole montaa (Cheburashka, 3 Miskaa ja hevonen) mutta tarkoitus olisi kartuttaa kokoelmaa vähitellen. Ihan halpoja nämä eivät useinkaan netissä myytävänä ole, parilla eurolla ei taida saada paljon mitään ja hyväkuntoisimmat ja halutuimmat voivat maksaa jopa viitisen kymppiä. Cheburashkoja sen sijaan minulla on useita, sekä leluja että erilaisia muita esineitä :paljon rintamerkkejä ja kortteja sekä erilaisia pieniä hahmoja ym. Lähes kaikki olen tosiaan hankkinut netin kautta ulkomailta, vaikka suomalaisilla vaikuttaisi olevan paljonkin vanhoja venäläisiä leluja niin myytävänä ei niitä juuri näe .

      Laitan sinulle sähköpostina kuvia isommista Cheburashkoista (kuvassa ei ole läheskään kaikkia), Miska-karhuista ja polymeerihevosesta. Pahoittelen kuvien heikkoa laatua."

      Poista
  16. Hei. Nämä aivan upeat pehmokeräilykohteet ovat tuotettu 80 luvun paikkeilla Tallinnassa tehtaaassa nimeltä polümer. Tuotanto on aikoja sitten lopetettu. Ne oli ihailtuja ja haluttuja. Tsemppia ja kestohermoa keräilyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aika harvoin näitä enää tulee kirppareilla vastaan. Muutaman sain tosin taas joululahjaksi tarkkasilmäisiltä sukulaisilta :)

      Poista
  17. Täytyy muuten lisätä tänne kommentti... tuosta mun hillopurkki-taistelusta: hävisin. Ei irronnu, ei millään. Vaikka siitä on jo aikaa, muistan tapauksen kuin eilisen päivän. =D Pirullisia purkkeja noi Ikean hillopurkit - olisivat tosi kivan kokoisia ja mallisia ja niissä olis kiva kansi (kuvioimaton, hopean värinen). Mutta ei niistä sitä etikettiä millään saa irti, tai ainakaan minä en ole keksiny konstia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Heli :)
      Aina se on niin, että niistä parhaista purkeista liimoja ei saa millään irti. Minäkin kun tunnetusti tykkään jemmata vähän sitä sun tätä - ja hienoja purkkeja keräilen oikein mielelläni. Se on yksi prkl, kun on kolmesti pyörittäny purkin koneessa ja liottanut viikon, eikä kirkastu.
      Pitääpä kysäistä muuten vielä ukolta - olisko teollisuudessa jotain tehokkaampaa ainetta. Tietty mitään ihan kovimpia myrkkyjä ei viitsi kotona käyttää

      Poista